lunes, 6 de febrero de 2012

Copying Beethoven: la pel·lícula

1. Fitxa tècnica 
Direcció:
 Agnieszka Holland.
Països:
 USA, Reino Unido y Hungría.Any: 2006.Duració104 min.
Génere: Drama.
Interpretació: Ed Harris (Ludwig van Beethoven), Diane Kruger (Anna Holtz), Nicholas Jones (archiduque Rudolph), Matthew Goode (Martin Bauer), Ralph Riach (Wenzel Schlemmer), Joe Anderson (Karl van Beethoven), Bill Stewart (Rudy), Angus Barnett (Krenski).Guió: Christopher Wilkinson y Stephen Rivele.Producció: Sidney Kimmel, Christopher Wilkinson, Stephen Rivele y Michael Taylor.Música: Maggie Rodford.
Fotografía:
 Ashley Rowe.Muntatge: Alex Mackie.Diseny de producció: Caroline Amies.Direcció artística: Paul Ghirardani y Lorand Javor.
Vestuari: Jany Temime.
Es va estrenar a Espanya el 20 d'Octubre de 2006.

 2. Argument de la pel·lícula
 

Anna Holtz (Diane Kruger), de 23 anys, és una aspirant acompositora amb pocs mitjans que intenta trobar inspiració i prosperar en la capital mundial de la música, Viena.
Anna, que estudia al conservatori de música, té una recomanació per treballar en una reconeguda editorial, i, després d'una sèrie d'esdeveniments inesperats, se les enginya per aconseguir unaoportunitat de treballar al costat del major i més voluble artista viu:Ludwig Van Beethoven (Ed Harris). Quan, improvisadament,l'escèptic Beethoven la posa a prova, Anna demostra els seusdots i la seva especial vàlua per a la música. El mestre decideix acceptar-la com a copista, el que dóna començament una extraordinària relació que canviarà les seves vides.


3. Anàlisi del moment històric
 
La pel·lícula reflecteix l'ambient de l'època, l'home romàntic, com és el fet que Beethoven anés al bosc per inspirar-se; boscos fondosos i amb poca llum, no busca la companyia sino la soledat. Crec que la descripció que es fa del músic és la més adequada per que aquest autor, és egoïsta, malhumorat i desagraït amb les persones menys amb Déu. Al film, Beethoven és representat d'acord amb totes aquestes característiques. També es demostra però, que Beethoven tenia un costat tendre i sensible amb una persona Anna Holtz. Ella el fa fer diferent i això li agrada, ja que es com s'hi estigués atret per la mirada d'ella i aixì es com si li treiés la seva soledat. 

4. Anàlisi de la música:
 1) Grosse fueg in B flat major Op.133
2) ’Seid umschlungen, millionen
3) Piano sonata No.5 in C minor Op.10
4) Symphony No.9 in D minor Op.125
5) O freunde, nicht diese Töne
6) Allegro assai
7) Alla marcia
8) andante maestoso
9) Allegro energico, sempre ben marcato
10) Allegro ma non tanto
11) Anna’s etude and variations
12) Varitions in C on a waltz by Diabelli
13) Piano sonata No.32 in C minor Op.111
14) String quartet No.9 in C major Op.59 No.3 ’Rasumovsky’  

No hay comentarios:

Publicar un comentario