martes, 28 de febrero de 2012

El barber de Sevilla!

Bé, aquesta setmana hem estat veient a classe de música diferents òperes. Aqui us presento un treball en grup que he fet amb la Cristina del Peral.
El barber de Sevilla!
El barber de Sevilla és una òpera buffa, és a dir, una òpera còmica, que va compondre en 13 dies!. Està dividida en dos actes escrita per Gioacchino Rossini, un compositor italià del Romanticisme, basada en la còmedia del 1775. Hi ha qui afirma que quan escoltem la seva música és inevitable somriure.L'estrena amb el títol Almaviva, o sia l'inutile precauzione tenia lloc el 20 de febrer de 1816, al Teatro Argentina de Roma, que va significar per al compositor l'èxit més grandiós de tota la seva carrera. Dos anys més tard va ser estrenada a Catalunya al teatre de la Santa Creu.

Presentació de la obra
La pobre Rosina, una bella i jove, estava enamorada del comte d'Almaviva . El pobre comte no la podia tenir perquè entre mig hi havia un tutor malvat (Bartolo). Li va preparar una serenata, però com Rosina no va apareixer i va sentir que s'acostava algú va marxar. Fígaro, el barber de Sevilla que era l'encarregat de pentinar i passar els missatges d'amor secrets, li obre les portes de la ciutat i li permet participar en totes les intrigues amoroses. El Comte, que no vol que Rosina l'accepti a ell per marit per la seva riquesa i els seus títols, pretén fer-se passar per un pobre estudiant, Lindoro. Fígaro inventa un pla: el Comte haurà d'entrar a casa de Bartolo vestit de soldat, demanant allotjament.
Hi ha rumors a Sevilla de que el Comte d'Almaviva arriba a la ciutat per casar-se amb la Rosina. El Bartolo al adonar-se'n prefereix casar-se aquell mateix dia amb Rosina i els dos surten per redactar el contracte matrimonial. Rosina escriu una carta a Lindoro perquè Fígaro li entregui, però en Bartolo en veure sortir a Fígaro de l'habitació desconfia d'ella i la tanca. Lindoro entra a la casa disfressat de soldat ebri i quan apareix Rosina li diu que ell és Lindoro. Els soldats el detenen, però enseguida és alliberat a l'ensenyar-lis el paper de comte.
Lindoro torna a la casa disfressat de sustitut de música, i Fígaro aprofita per afeitar a Bartolo, i quan va a buscar els estris aprofita i es fa amb la clau del balcó. Seguidament intenten escapar-se, però no poden. Veuen arribar a Don Basilio, el veritable professor de cant, i el subornen amb diners perquè marxi. Llavors el Bartolo els enxampa i el Comte Almaviva revela la seva identitat i anuncia que Rosina és la seva esposa. A Bartolo no li queda altra opció i beneeix el matrimoni.

Personatges principals:
Rol
Rosina
Doctor Bartolo
Comte Almaviva
Figaro
Don Basilio
baix
Berta (criada)

Diferents àries destacades:

Ària piano, pianíssimo



Ària de Fígaro





No hay comentarios:

Publicar un comentario